Zilele trecute, plimbându-mă pierdută printre raioanele unui magazin, m-am trezit înconjurată de ornamente și decorațiuni de Crăciun. Oh, nici nu știți cât de greu a fost să nu mă las pradă tentației. Îmi venea să umplu coșul cu globulețe colorate, betea pufoasă și luminițe de tot felul.
Și știți de ce n-am făcut-o? Pentru că, sinceră să fiu, nici nu-mi amintesc exact ce mai avem pe-acasă. În fiecare an cumpărăm câte un glob, o ghirlandă sau alte ornamente ce ne atrag atenția. Mai primim și cadouri, așa că avem tot felul de colecții și culori. De la brăduți luminoși până la nu-știu-câte feluri de luminițe, ce să mai, cam de toate.
Așa că mi-am astâmpărat avântul de-a pune ceva în coș, cu ideea că trebuie neapărat să facem un inventar, înainte de-a mai cumpăra ornamente. Le folosim o dată-n an, cine-și mai amintește exact ce e în cutiile alea puse deoparte pentru zile festive?
Mi-am propus ca astăzi să scot cutiile la lumină, să le șterg de praf și să mă apuc de împodobit casa. Deja suntem prinși în toată atmosfera asta cu Moș Nicolae, cadouri, ghetuțe, așa că e prilejul perfect să mă apuc de decorat. Nu mă aștept să și finalizez totul într-o singură seară, dar știți și voi vorba din popor: un lucru început e pe jumătate terminat.
Am sortat câteva idei de decor, care-mi sunt tare dragi și pe deasupra sunt ușor de realizat. Le țin aproape și-mi doresc să le împărtășesc cu voi, poate vă inspiră în pregătirea casei pentru Crăciun. Și câteva gânduri care-mi trec prin cap despre decorat, absolut random:
- Luminițele fac 70% din decor. Poți să umpli casa cu ramuri de brad, betea sau globulețe, nu fac toate cât o instalație cu 100 de becuri, trântită în grabă la pervazul geamului 🙂
- Pentru a aduce spiritul sărbătorilor în casa ta, nu e deloc necesar să decorezi fiecare colțișor al locuinței. Stabilește un punct de atracție: bradul împodobit, coronița de pe ușă, un aranjament cu crenguțe de brad și lumânări (pentru măsuța de cafea, de pildă).
- Dacă ai un șemineu adevărat în casa ta, îți zic din start că deja de invidiez. S-ar putea să vin la colindat. Dar dacă nu ai, e plin internetul de tutoriale despre cum poți să-ți creezi propriu tău șemineu decorativ (vezi exemple aici și aici).
- Nu uita un aspect extrem de important: colindele, voia bună și mirosul de cozonaci sunt cel mai bun decor și cele mai puternice amintiri pe care le lași celor mici.
Decoratul casei îmi amintește de filmele americane și de modul în care își împodobesc ei locuințele și curtea, în pragul sărbătorilor. Concurența între vecini, ambiția de care dau dovadă și mai ales rezultatul final, care de multe ori este absolut impresionant. Cel puțin în filme, căci nu știu dacă e așa și în realitate. Poate într-o bună zi voi ajunge să văd cu ochii mei, dar până atunci savurez iar și iar episodul de Crăciun din Viața cu Louie. Și mă apuc de împodobit, că mă prinde dimineața!
Voi ați început deja să vă împodobiți căsuța? În ce constă decorul pe care l-ați făcut/aveți de gând să-l faceți anul ăsta?
Acest articol face parte din ediția specială pentru Crăciun, #PaginaHoHoHo. Voi posta câte un articol nou în fiecare zi, în perioada 1-24 decembrie. Urmărește-mă pe Facebook, pe Instagram, sau abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.
3 Comments
Haaa! Viata cu Louie! Taaare rau desenele astea!
Sa stii ca urmeaza sa ma uit si eu ce am prin cutiile cu decoratiuni de Craciun. Imi plac asa mult, ca as da faliment si n-as manca cateva zile – doar sa cumpar multe, dar fiind o rationala din fire – si nitel chitrosica! :)))) am grija sa nu cad prada tentatiilor din magazine! 😀
Mi-am făcut lista de cumpărături: stau cam prost la instalații (am doar două). O sa mai cumpăr și beteală, am doar un fir și tare se mai distrează cățelul cu dânsa, așa că e clar, mai luăm!
In decembrie in apartamentul nostru nu se aud decat colinde romanesti sau straine. Parca asa trece mai repede timpul pana la Craciun.