Despre îngrijirea părului am povestit pe blog în multe rânduri, dar niciodată despre cum mă vopsesc. Treaba e foarte simplă: acasă, cu vopsea din supermarket, nimic fancy – de obicei Palette sau L’Oreal. Nu mi-am bătut prea tare capul, recunosc. Însă de curând am aflat despre gama Naturtint și mi s-a părut o opțiune mai sănătoasă, cu ingrediente (mai) naturale, pe care mi-am dorit să o încerc.
Ce trebuie să știi despre Naturtint?
Vopseaua de păr Naturtint a fost lansată în Europa la sfârșitul anilor ’90, de către laboratoarele Phergal (Madrid). La momentul lansării, se zice că ar fi fost prima vopsea permanentă fără amoniac din lume. De-a lungul anilor, popularitatea acesteia s-a răspândit în peste 30 de țări. Am aflat despre ea de pe blogurile din afară, iar când am dat un search pe Google am găsit-o și în România (aici).
Produsul vine împachetat într-o cutie (ca majoritatea vopselelor, de altfel) în care găsim: tub cu cremă colorată (60ml), dispozitiv de aplicare cu emulsie fixatoare (60ml), șampon de fixare a culorii (15ml), balsam de protecție (15ml), tratament CC cream anti-aging (15ml), mănuși, instrucțiuni.
Un lucru ar mai fi de menționat: vopseaua Naturtint nu se testează pe animale, iar ambalajul este eco-friendly, reciclabil și biodegradabil.
Vopsirea părului cu Naturtint: cum am procedat
Când mă vopsesc, e musai ca produsul pe care-l aleg să aibă aplicator cu duză (tubul acela îngust atașat la capac), iar Naturtint se încadrează cerințelor mele. Mi se pare că mă mișc mai repede astfel și îmi ușurează munca, termin mai rapid decât să stau cu pensula și să tot iau maglavais dintr-un castron!
Treaba e simplă de tot: amestecăm crema colorată cu emulsia fixatoare până se omogenizează bine și rezultă o soluție gelatinoasă, destul de lichidă. Primul lucru pe care l-am observat a fost mirosul: discret, de plante, nicidecum mirosul acela înțepător, specific vopselelor pe care le-am încercat anterior.
Întâi am aplicat la rădăcină, apoi am așteptat 20 de minute și am revenit cu aplicarea pe lungime, după care am lăsat-o încă vreo 20-30 de minute să își facă efectul. Deși, conform instrucțiunilor, timpul total de așteptare era de 30 minute (și 40 pentru fire albe – ceea ce nu este cazul momentan), cred că pe rădăcini am ținut-o aproape o oră. Să fiu sigură că se prinde.
Două lucruri am de menționat în privința aplicării:
- O cutie de vopsea nu mi-a ajuns pentru tot părul. N-a fost tragedie, pentru că cele mai importante erau rădăcinile, pe lungime aveam nevoie doar de un refresh. Am distribuit-o uniform și la final nu s-a sesizat diferența, dar simțeam nevoia de mai mult material. Cu toate că două cutii ar fi fost prea mult.
- Dacă vopseaua obișnuită pișcă puțin și îmi dă senzația de greutate pe scalp, Naturtint e atât de ușoară că nu se simte deloc pe firul de păr. Până aici, două puncte în plus!
Ținută specială pentru vopsire, da? Adică cele mai urâte haine, de care nu-mi pasă dacă se pătează ↓
Vopsirea părului cu Naturtint: rezultate obținute
M-am vopsit seara, cred că v-ați dat seama deja. Apoi a urmat spălat, uscat, culcat. Pe lumina becului părea foarte închis la culoare, așa că am stat în suspans până a doua zi, să vedem cum arată în lumină naturală.
Verdictul a fost următorul: culoarea a ieșit mai închisă decât ne așteptam. Am ales nuanța 8C, care trebuia să fie un blond-cupru, conform ambalajului. Doar că a rezultat un soi de mahon cald, mult mai întunecat decât aveam înainte. Cu toatea astea, nu m-a deranjat prea tare și nici nu am fost dezamăgită. Chiar dacă îmi doream ceva înflăcărat, am zis că totuși e toamnă și merge o culoare mai liniștită.
Nu mi-am simțit părul deteriorat nici după vopsire, nici la următoarele spălări. Însă din păcate, culoarea nu a rezistat prea bine în păr. Scriu acest articol la 2 săptămâni de când m-am vopsit și rădăcinile sunt foarte, foarte vizibile. Nu aveau cum să crească atât de mult într-un timp atât de scurt, de aici trag concluzia că treptat s-a șters culoarea. Pe lungime nu e așa de evident, fiind vopsită anterior se păstrează destul de bine pigmentul. Totuși, dacă m-aș fi vopsit direct cu Naturtint pentru prima oară pe tot părul, nu cred că aș fi fost încântată de rezultat.
Vopsea de păr Naturtint >> Vezi prețuri aici
Stânga: înainte de vopsire || dreapta: rezultatul obținut cu Naturtint ↓
Concluzii vopsea Naturtint
Am fost încântată să-i dau o șansă, dar din păcate nu cred că o voi cumpăra și a doua oară. Pentru că nu persistă și s-a estompat efectul după câteva spălări, mai ales la rădăcini. Însă e cunoscut faptul că nuanțele de roșcat sunt mai pretențioase, ies repede din păr și nu rezistă la fel de mult ca alte culori. Plus că vorbim despre o compoziție fără amoniac, astfel că nici nu mă așteptam la minuni.
Cu toate acestea, îmi închipui că persoanele care optează pentru brunet, șaten, maroniu – culori mai închise, vreau să spun – s-ar putea să se înțeleagă chiar bine cu această vopsea. Și totuși, nu știu cum se comportă când vine vorba de acoperirea firelor albe.
Lista completă a ingredientelor poate fi consultată pe pagina oficială Naturtint UK, pe care vă invit să o accesați urmând linkul acesta.
PLUSURI: | MINUSURI: |
---|---|
|
|
V-am povestit despre vopseaua Naturtint deoarece mi s-a părut interesantă în ceea ce promite. Sunt curioasă dacă există persoane care au încercat-o și care au obținut rezultate încurajatoare, așa că lăsați-mi un comentariu dacă aveți experiențe cu această gamă.
Vă provoc la discuții: care e părerea voastră vis-a-vis de vopsitul părului? Apelați la vopsea ori preferați să vă mențineți culoarea naturală?
Articolul de mai sus conține link-uri afiliate. Dacă faci cumpărături online accesând aceste link-uri susții munca autorului, precum și existența acestui blog. Iar eu voi fi recunoscătoare și în continuare dedicată în crearea de conținut autentic.
Comentarii recente