Coșmarul buzelor crăpate l-am avut cu toții. Iar pentru unii dintre noi, problemele încep toamna și se termină abia primăvara! Frigul și vântul își fac de cap, iar buzele noastre sunt expuse direct factorilor de mediu. Dacă mâinile le acoperim cu mănuși, la gât punem un fular, buzele nu prea avem cum să le protejăm de contactul direct cu mediul.
Tocmai din acest motiv avem nevoie, în sezonul rece, de o îngrijire mai atentă a buzelor. Cu puțină disciplină și câțiva pași urmați în mod constant, ne vom ține departe de aspectul inestetic al buzelor crăpate pe toată durata iernii. De unde vom începe? Aici sunt 3 remedii pentru îmbunătățirea aspectului buzelor.
1. EXFOLIERE
Așa cum corpul sau tenul nostru are nevoie de exfoliere, la fel se întâmplă și cu buzele. Astfel îndepărtăm celulele moarte, stimulăm circulația și pregătim pielea pentru următorii pași. Metodele de exfoliere sunt variate. Putem folosi produse cosmetice destinate exclusiv exfolierii buzelor, sau putem apela la variante tradiționale, ieftine și simple. O periuță de dinți pe care o trecem ușor peste suprafața buzelor va face o treabă la fel de bună. Iar o altă posibilitate ar fi să preparăm acasă un exfoliant din produse naturale pe care le avem deja la îndemână.
Însă orice procedură urmăm pentru exfolierea buzelor, trebuie să ne asigurăm că varianta folosită nu este prea agresivă cu pielea noastră. Masăm ușor, fără a pune presiune pe zona de aplicare, pentru a evita zgârieturi sau deteriorări ale pielii.
2. HIDRATARE
Majoritatea dintre noi suntem tentați, încă de la bun început, să sărim peste exfoliere și să trecem direct la hidratarea buzelor. Și pun pariu că vreo 7 din 10 persoane poartă pe timpul iernii un produs de hidratare a buzelor în geantă/buzunar/portofel. Nu știu dacă s-a făcut vreodată un studiu pe tema asta, dar ar fi interesant de aflat 😀
Din punct de vedere a produselor, ofertele sunt nelimitate! Totul ține de preferințele și bugetul fiecăruia dintre noi. Unii preferăm balsam de buze sub formă de batoane, alții chiar o alifie de tipul cutiuței cu minuni. Iar la varianta știu ce pun pe buze se încadrează vaselina sau uleiul de cocos, care se comportă excelent când vine vorba de hidratare.
3. PROTECȚIE UV
Nici măcar iarna, razele nocive ale soarelui nu sunt de neglijat. Chiar dacă nu îl simțim la fel de puternic, soarele nu pleacă nicăieri! În spatele norilor se ascund raze care încă ajung la pielea noastră. Cel mai indicat ar fi să alegem un balsam de buze care oferă și protecție solară, pe lângă hidratare. Astfel, nu doar prevenim îmbătrânirea prematură a pielii, ci și riscul apariției cancerului de piele.
Pe bune acum, e mai multă vorbărie decât punerea în practică acestor trei pași. Tot ce contează e să ne ținem de treabă în mod regulat și să ne organizăm puțin, astfel încât îngrijirea buzelor să devină o prioritate în zilele reci. Mai ales că vrem și noi să purtăm un ruj din când în când, iar dacă îl aplicăm peste buzele crăpate și uscate nu vom reuși să obținem nimic frumos.
Care sunt trucurile voastre pentru a vă menține buzele sănătoase și frumoase pe timp de iarnă?
Urmărește-mă pe Facebook dacă îți place acest blog și vrei să fii la curent cu ce mai postez 🙂
5 Comments
Singurul meu truc consta in doua uleiuri, cel de kukui si galbenele. Fac minuni impreuna! 😀
Nu știam despre niciunul dintre ele, mersi de pont!
intr-adevar. toate fetele se confrunta cu problema buzelor crapate pe timpul iernii si este o problema care poate fi tratata naturist, organic prin produse sau game de produse dedicate.
Am avut buzele crapate numai cand am avut febra. E drept ca am cea mai mare grija de ele, nici tenul nu benefigiaza de atata atentie. Nu ies din casa fara a-mi da pe buze cu balsam sau cu ruj.
Tocmai ce am pus mana pe un Mark – scrub si balsam. Sunt foarte ok!
Iar balsam/strugurel – call it whatever – am prin toate gentile 🙂