• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Beauty
    • Produse cosmetice
    • Îngrijirea tenului
  • Relaxare & timp liber
    • Filme, cărți
    • Idei de cadouri
    • Home & Deco
  • Călătorii
    • Am fost acolo
    • Travel tips
  • Trăiește frumos
  • Organizare și eficiență
  • Tehnologie
  • Despre mine
  • Contact
ioanasoare.ro
Păreri despre AirBNB: prima experiență, avantaje și dezavantaje
Travel tips

Păreri despre AirBNB: prima experiență, avantaje și dezavantaje

30 octombrie 2018

În decursul ultimilor ani am auzit deseori păreri despre AirBnb ca alternativă de cazare, comparat cu hotelurile. De curând am testat pentru prima oară aceste servicii, așa că vă povestesc toată experiența în rândurile de mai jos.

Există două moduri de a-ți trăi viața: să recurgi la agențiile de turism când pleci în vacanță sau să-ți organizezi călătoriile pe cont propriu. Dacă faci parte din prima categorie, poate doar curiozitatea te-a adus aici. Însă dacă te încadrezi la cea de-a doua opțiune, înseamnă că ești mereu în căutare de ponturi și idei în privința vacanțelor. Prietene, ai nimerit în locul potrivit.

În calitate de călător amator, obișnuită cu hotelurile și necunoscând altă opțiune, trebuie să recunosc că ideea de a testa serviciile AirBnb mi-a făcut cu ochiul. Deși am fost puțin sceptică, mi-am dorit totuși să încerc, așa că înainte de plecarea la Viena am decis ca de data aceasta să optez pentru un apartament închiriat prin acest sistem.


Ce înseamnă AirBnb și care este procesul de rezervare?


AirBnb este un website din ce în ce mai cunoscut publicului, care oferă opțiuni de cazare la nivel internațional. Funcționează pe același sistem ca și Booking: proprietarii de locuințe își oferă spațiul spre închiriat, iar turiștii accesează site-ul și își aleg cazarea potrivită pentru șederea lor.

Dacă pe Booking găsim în special hoteluri și pensiuni care au anumite standarde de îndeplinit, pe AirBnb lucrurile sunt mai relaxate. Veți vedea că nu găsești hoteluri, ci apartamente, vile sau case pe care proprietarii le închiriază. Practic, oricine deține o locuință are posibilitatea să o dea spre închiriat pe această platformă.

Pasul 1: Căutarea de locuințe prin AirBnb


Hai să facem un soi de simulare: să presupunem că îmi caut o cazare în Veneția. Intru pe site, introduc locația și datele de check-in/check-out, iar apoi mă apuc de răsfoit printre rezultate.

La fiecare ofertă se specifică ce anume închiriezi: toată locuița sau doar o cameră. Vă zic drept, mie nu mi-ar plăcea să mă cazez într-un apartament cu baie comună, în care locuiesc și proprietarii. Și nici într-o casă cu mai multe camere, fiecare ocupată de persoane diferite. Așa că de îndată ce încep să caut proprietăți pe AirBnb am grijă să selectez filtrul de „Entire place”.

Așa sunt eu, mai retrasă dacă vreți, dar prefer intimitatea și discreția în orice situație. Altora chiar le place să nu fie singuri, îi face să se simtă integrați în locul pe care-l vizitează, le dă o stare de bine să stea la taclale cu gazdele – și e normal să fie așa. Pentru că suntem diferiți și opțiuni există pentru toată lumea.

Filtrarea locuințelor după opțiunea de „entire place”
Rezultatele căutării și vizualizarea locației pe hartă, în partea dreaptă

Pasul 2: Rezervare, confirmare, plată


Tot căutând printre opțiunile de cazare în Veneția, să zicem că văd un apartament pe care mă decid să-l închiriez. Ce rămâne de făcut?

În primul rând, atunci când faci o rezervare pe site, sistemul trimite o notificare proprietarului iar acesta trebuie să-și dea acordul să locuiești în casa lui. Poți chiar să-i scrii un mesaj drăguț când trimiți rezervarea, să vadă omul că ai intenții bune și nu plănuiești să-i distrugi locuința. Însă ai grijă, dacă-i spui că-ți plac pisicuțele și proprietarul e un dog person… pățești, doar să nu te miri dacă te refuză 😀

Există mai multe metode de plată pe care site-ul le acceptă, iar plata propriu-zisă are loc în momentul când șederea a fost acceptată de proprietar.

Procesul de checkin/checkout


Regulile diferă de la gazdă la gazdă și sunt specificate pe site, astfel că e bine să acorzi atenție acestor detalii. În Viena, de exemplu, accesul la apartament s-a făcut în regim de self check-in. Asta înseamnă că lângă ușa apartamentului exista o cutie cu cifru, unde se afla cheia de la intrare. Odată ajunși la destinație, tot ce aveam de făcut era să introducem codul, să eliberăm cheia și să intrăm în locuință.

Există și proprietari cu care te întâlnești personal ca să-ți înmâneze cheile și să-ți prezinte apartamentul, motiv pentru care uneori trebuie să respecți anumite intervale orare pentru check-in. E de înțeles, totuși, că oamenii nu au cum să stea la dispoziția turiștilor chiar 24 din 24.


Revenind la Viena și experiența noastră: spațiul pe care l-am închiriat este un studio modern cu grădină, amenajat minimalist, cu acces ușor spre centrul orașului și aproape de transportul în comun. Locația se numește QuietArt Living și ne-a plăcut mult, am plecat cu impresii bune de acolo.


Avantaje și dezavantaje AirBnb


Acum că am povestit pe larg ce ar fi de luat în calcul când urmărești unități de cazare pe AirBnb, hai să ne uităm mai atent la avantaje și dezavantaje. Ca și termen de comparație luăm cazarea prin Booking sau la hoteluri, în general.

avantaje AirBnb:

• Prețul mai bun decât la hotel. Nu e neapărat o regulă, însă deseori s-ar putea să simți o diferență de preț. Totuși, la AirBnb se adaugă o taxă de curățenie, pe lângă suma de cazare. Fie că stai două nopți sau șapte, taxa este aceeași, astfel că vei ieși mai avantajos la preț dacă rezervi pe o perioadă mai lungă de timp.
• Te simți ca acasă, trăiești asemenea localnicilor.
• Este confortabil, mai ales pentru un grup mai mare de oameni. Știți și voi cum e să pleci la drum cu întreaga familie sau cu grupul de prieteni. Petreceți timp împreună până ajungeți la hotel, moment în care fiecare o ia spre camera lui și gata distracția. Eh, acum închipuie-ți că închiriezi un apartament cu 3-4 camere, unde seara vă adunați toată gașca în living și stați la taclale nestingheriți. Parcă altfel sună, așa-i?
• Îți pune la dispoziție o bucătărie unde poți găti, ceea ce reduce semnificativ costurile călătoriei. Majoritatea unităților de cazare vin echipate corespunzător astfel încât oaspeții să poată găti pe timpul șederii lor.

dezavantaje AirBNB:

• Trebuie să te descurci pe cont propriu . În hotel apelezi la recepție când ai nevoie de un fier de călcat, un prosop sau o pătură în plus, dar aici nu poți deranja proprietarul de fiecare dată pentru detalii de acest fel.
• Lipsa micului dejun. Pentru mine, acesta a fost primul dezavantaj adus în discuție. Însă toate se rezolvă, atâta doar că va trebui să pui osul la treabă și să renunți la ideea că tu doar stai la masă și cineva te servește.
• Lipsa intimității dacă nu alegi “entire place”. S-ar putea să locuiești în casă cu alți oameni și să nu ai parte de cele mai confortabile experiențe.
• Check-in/check-out după regulile gazdei, după cum am explicat mai devreme.
• Trebuie să aștepți confirmarea finală de la gazdă, atunci când rezervi o locuință. Iar uneori se mai întâmplă să accepte și să se răzgândească la câteva zile/săptămâni înainte să ajungi acolo, ceea ce poate fi destul de neplăcut.
• Pe AirBnb plătești în momentul confirmării, în timp ce pe Booking ai opțiunea să plătești la fața locului. Acesta mi s-a părut unul dintre cele mai mari dezavantaje, vă zic drept. De cele mai multe ori mă hotărăsc spontan asupra unei destinații și nu prea stabiles bugetul de călătorie în avans. Biletele de avion le plătesc la achiziție, căci nu am altă opțiune, dar pentru cazare prefer să rezerv cu plata la destinație. Știi ce zic?
• Politica de anulare este mai strictă. Au niște reguli destul de întortocheate în ceea ce privește anularea și mi se pare că nu prea îți oferă flexibilitate în această privință. Pentru mai multe detalii, politica de anulare poate fi consultată aici.

Vești bune


Hai să fim sinceri: și mie, și ție ne place să călătorim. Dacă nu ai folosit Airbnb și vrei să-i dai o șansă, înainte de orice va fi nevoie să-ți creezi un cont de utilizator, la ei pe site.

Înregistrează-te folosind linkul de aici sau fă click pe imaginea de mai jos. Nu o să te mint, primesc un mic bonus pentru că te-am invitat. Dar și tu vei primi un cupon de 150 lei pentru prima rezervare. Amândoi avem ceva de câștigat din asta, așa că ce zici, batem palma?

***

Ce preferi ca mijloc de cazare, când pornești la drum: hotel, apartament, cort, rulotă? Aștept răspunsuri în secțiunea de comentarii, ori părerile tale despre AirBnb și experiențele pe care le-ai avut până acum. Iar până data viitoare, îți doresc să ai parte de călătorii excelente și experiențe de neuitat!

Foto credit (imaginea principală): Unsplash

Cine crezi că s-ar bucura să citească acest articol? Dă share mai departe 🙂

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Navigare în articole

10 aplicații mobile care îmi simplifică viața de zi cu zi
Best of OCTOMBRIE: leaves & colours
About Me

Ioana Soare

Bine ai venit în lumea mea! Iată câteva lucruri despre mine: sunt o persoană veselă, pozitivă și dornică de aventură. Îmi place să râd, să citesc, să călătoresc, să descopăr lucruri și oameni noi.

Citește în continuare

TOP 5 – cele mai accesate articole

  • Tips & tricks pentru o manichiură rezistentă cu ojă, realizată acasă
    Tips & tricks pentru o manichiură rezistentă cu ojă, realizată acasă
  • City break în Barcelona »» aventuri, impresii și idei de călătorie
    City break în Barcelona »» aventuri, impresii și idei de călătorie
  • Budincă de chia cu iaurt, micul meu dejun preferat
    Budincă de chia cu iaurt, micul meu dejun preferat
  • Stockholm pe timp de iarnă. Prima experiență scandinavă || impresii & păreri
    Stockholm pe timp de iarnă. Prima experiență scandinavă || impresii & păreri
  • The Ordinary în România: merită încercate aceste produse?
    The Ordinary în România: merită încercate aceste produse?
Confidențialitate și cookie-uri: acest site folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest site web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • Cele mai simple moduri de a refolosi borcanele
    In Organizare și eficiență
    9 iulie 2019
  • Modalități de organizare: agendă, planner, bullet journal
    In Organizare și eficiență
    23 ianuarie 2019
  • 10 aplicații mobile care îmi simplifică viața de zi cu zi
    In Organizare și eficiență, Tehnologie
    23 octombrie 2018
  • Lecții de organizare a locuinței: depozitare eficientă în casă și garderobă
    In Home & Deco, Organizare și eficiență
    2 august 2018
  • Lecții de organizare a locuinței: declutter, renunțarea la obiectele inutile
    In Home & Deco, Organizare și eficiență
    29 iulie 2018

Categorii

  • Călătorii (13)
    • Am fost acolo (10)
    • Travel tips (3)
  • Îngrijire și frumusețe (52)
    • Îngrijirea tenului (9)
    • Produse cosmetice (17)
  • Organizare și eficiență (8)
  • Pagina Parfumată (12)
  • Relaxare și timp liber (56)
    • Arome de weekend (7)
    • Best of (12)
    • Filme, cărți (10)
    • Home & Deco (5)
    • Idei de cadouri (9)
  • Tehnologie (4)
  • Trăiește frumos (13)

Comentarii recente

  • Adriana Goleanu la Am descoperit gama Lotus Natural Plant by Adriana Goleanu
  • Alina Mircea la Am descoperit gama Lotus Natural Plant by Adriana Goleanu
  • Ovidiu Chifor Cluj Zorilor la Stilul de viață minimalist: fericirea regăsită prin simplitate
  • Ioana Soare la Budincă de chia cu iaurt, micul meu dejun preferat
  • Luiza la Budincă de chia cu iaurt, micul meu dejun preferat

Leave a comment Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 Comments

  • o femeie spune:
    30 octombrie 2018 la 16:15

    Eu calatoresc des cu airbnb. Inchiriez dupa poze, locatie (sa fie unde imi convine) si mai ales dupa review-uri.
    Ultima vacanta imi scoate banii din cont….in 2 trepte (habar nu am de ce 😀 ) – juma la rezervare, juma cu 3 sapt. inainte de vacanta, lucru ce m-a bucurat!!

    sunt constienta ca fara site-ul asta nu am calatori asa mult si sigur nu in zone scumpe!
    P.S. un mic dejun fain in pot lua fie la o terasa in zona, fie ma duc la magazinul de la colt sa iau fructe si croissante 🙂

    Răspunde
  • Loredana spune:
    7 noiembrie 2018 la 12:39

    Cand am ales Santorini gasisem si eu prin acest site niste cazari de toata splendoarea!!! Insa am observat apoi ca nu sunt chiar pe insula…ci la alte cateva mile distanta! Ș))
    Glumesc, insa chiar nu erau in Santorini, in locurile pe care le-am vizitat. Erau pe niste insule apropiate. Asa ca am renuntat. Dar mai mult am renuntat pentru ca sotul meu nu e prea deschis la o astfel de cazare. Stiu oameni care au fost cazati alegand apartamentele oamenilor si erau destul de incantati. Ce-i drept, e mai confortabil un hotel sau o pensiune.
    Nu aas zice in orice caz NU din start. Eu as alege o astfel de cazare pentru cateva zile la un city break si nu numai. Mai ales ca ei iti cer sa lasi feedback, ceea ce poate ajuta alte persoane cu siguranta!
    Te pup!

    Răspunde
    • Ioana Soare spune:
      7 noiembrie 2018 la 13:17

      Să știi că și eu l-aș alege mai degrabă pentru city break-uri, decât pentru vacanțe la plajă. Mă gândesc de exemplu la orașe ca Londra, Paris, Roma, chiar și Stockholm unde oricum e destul de scumpă cazarea – pentru astfel de cazuri cred că se simte o diferență când alegi AirBnb în loc de hoteluri.

      Răspunde

ioana__soare

Programez și explorez 💻💡🔍

IOANA SOARE
Ultimele zile de vară 🌻 Mi-am luat rămas-bun Ultimele zile de vară 🌻 Mi-am luat rămas-bun de la August ca de la un prieten drag, pe care știu că-l voi revedea abia peste un an 🍃 acum poate să înceapă toamna 🍁
.
.
.
.
#august2023 #august #endofsummer #lastsummerdays #vara #goodbyeaugust #helloseptember
August 🌻⛰️📴 August 🌻⛰️📴
Două cărți citite recent și părerea mea despr Două cărți citite recent și părerea mea despre fiecare 📚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📕Insulele iertării, Rose Tremain (3/5 stele) - un roman de ficțiune ancorat în epoca victoriană, cu fire narative desfășurate pe mai multe planuri, având ca teme principale dragostea, pierderea, moartea și regăsirea. O lectură care te poartă printr-o gamă largă de sentimente de la iubire, pasiune și abandon până la mânie, gelozie, suferință, ură.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ce mi-a plăcut la această carte este modul în care au fost conturate personajele: vii, puternice, bine definite. Însă acțiunea mi s-a părut oarecum împrăștiată, încâlcită, pe alocuri statică, iar în alte părți parcă prea grăbită. Mi s-a părut că ultimele 100 de pagini puteau fi comprimate într-un capitol sau două. Spre final îmi pierdusem răbdarea și aveam impresia că nu se mai termină.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📗Înțelepciunea lumii naturale, Granddaughter Crow (3/5 stele) - o carte de non-ficțiune care ne reamintește faptul că fiecare dintre noi suntem parte din natură. Lectura asta vine ca o gură de aer proaspăt, care te face să te întorci la origini: lumea naturală. Natura ne ghidează și ne învață cum să trăim, dacă știm cum să o ascultăm și să-i acordăm atenție. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mi-a plăcut și m-a relaxat, m-a îndemnat să privesc mai atent în jurul meu și să observ cum trăiesc diverse specii din lumea naturii, cum înfruntă situațiile cu care se confruntă și cum putem noi, ca oameni, să adaptăm aceste abordări în viața de zi cu zi. Motivul pentru care i-am dat doar 3 stele este că nu aduce noutăți în privința informațiilor pe care le oferă. Explicațiile și sfaturile oferite rămân la un nivel destul de general, cred că mă așteptam la mai multă profunzime.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Acum că începe weekendul caut un nou titlu, genul acela de lectură care să mă țină cu cartea în mână câteva ore în șir. Ai ceva recomandări?
.
.
#booksbooksbooks #weekendbooks #carti #lectura #cecitim
Acasă e acolo unde florile trebuie udate 😆 mai Acasă e acolo unde florile trebuie udate 😆 mai ales după concediu.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍀Tocmai am făcut inventarul ghivecelor: 25 la parter, 8 la etaj, 6 pe balcon. Iar pe cele din curte nu le mai pun la socoteală că am pierdut numărătoarea pe la 50 și n-am de gând sa o mai iau de la capăt! 
.
.
.
.
.
#flowersaddict #myflowers #mymorningview #coffeetalk
Ultima zi petrecută în munții Tatra a fost NEBU Ultima zi petrecută în munții Tatra a fost NEBUNIE curată: un traseu lung și intens, dar absolut superb 💚🏔️

25km parcurși, priveliști spectaculoase și lacuri de un albastru-turcoaz cum credeam că doar în poze există.

Încă nu-mi vine să cred și nici n-am apucat să trec prin toate fotografiile, voi reveni cu detalii în zilele următoare. Până atunci, las doar câteva imagini de “încălzire”.
.
.
.
.
#tatramountains #morskieoko🗻 #hikingtrails #mountainview #polishmountains #tatry #tatrymountains
Când ajung în grădina bunicilor și îmi vine s Când ajung în grădina bunicilor și îmi vine să îmbrățișez toate florile de dragi ce-mi sunt 😍
.
.
.
.
#iunie #bloomingflowers #labunici #june2023 #childhoodmemories #viatalatara
Colecționez răsărituri și apusuri ❤️ Înc Colecționez răsărituri și apusuri ❤️

Închei acest weekend prelungit cu o mică parte din “colecția” mea, adunată în galeria foto de-a lungul anilor. 

Pentru că soarele, așa cum îl vedem, mă fascinează în fiecare zi. Se înalță mândru și se retrage în glorie, într-un răsfăț de armonie și culoare.

Indiferent că există nori, ceață, ploi sau zăpezi - el e tot acolo, pe traseul său bine stabilit. Iar mâine începe o nouă zi 🌞 
.
.
#mysunsetcollection #goldenhourphotography #goldensunset #riseandshine
Unghii albastre ca cerul de aprilie, pomi înflori Unghii albastre ca cerul de aprilie, pomi înfloriți și o limonadă răcoroasă, savurată în tihnă 💙

Manichiură obținută cu ojă clasică, fără lampă UV [link în BIO pentru turorialul pas cu pas].
.
.
.
.
#blunails #manicure_ideas #classicnails #springvibes🌸 #bloomnails #instablooms
Mediterranean spring ☀️ #holla #springinbarce Mediterranean spring ☀️ 
#holla #springinbarcelona #springtime🌸 #marchmadness
Apusul și marea 💙 #sunsetandsea #barcelonabeac Apusul și marea 💙
#sunsetandsea #barcelonabeach #sealovers #wavesandsand
My happy place 😆 #barcenola #sunandsea #myfavo My happy place 😆 
#barcenola #sunandsea #myfavouritecity #rechargemodeon
Sun gazing away from home 🌍🇪🇦 . . . . . # Sun gazing away from home 🌍🇪🇦
.
.
.
.
.
#seasunset #noaptebuna #apus #goldensea #takemeback #amazingview
Load More... Follow on Instagram
COPYRIGHT 2015-2023 © IOANA SOARE
  • Despre autor
  • Politica de confidențialitate
  • Contact
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
.
Cressida by LyraThemes.com