În vara anului 2020 mi-am vopsit singură părul într-o nuanță de mov-liliachiu intens, care mi-a plăcut la nebunie. În cele ce urmează voi detalia pașii prin care am obținut această culoare, cât și produsele folosite.
Nu mai merg la salon de ani buni, am învățat să îmi vopsesc singură părul și îmi face plăcere să încerc tot soiul de experimente. Dacă nu ies, îmi asum, măcar mi-am făcut-o cu mâna mea 🙂
Pentru mine, o schimbare de culoare se produce întotdeauna spontan. Cu cât e mai bruscă decizia, cu atât e mai mare satisfacția. La fel s-a întâmplat și atunci când m-am decis să devin mov: m-am trezit de dimineață cu acest gând, iar câteva ore mai târziu m-am întors acasă cu toate cele necesare pentru a-mi concretiza ideea. Am avut avantajul că eram deja blondă, lucru care mi-a permis să mă joc cu pigmenți pastelați, pe o bază deschisă.
În imaginile de mai jos se poate vedea culoarea părului înainte și după vopsire. Toate fotografiile din acest articol sunt needitate și fără filtre, tocmai pentru a reda cât mai precis culorile reale.
Pasul 1: pregătirea părului
Pentru nuanța de mov-pastel pe care am folosit-o, este nevoie în prealabil de decolorare (dacă nu ești cumva blondă de la mama-natură, desigur). Eu port blond deschis de vreo 2 ani, repet acest proces la fiecare 1-2 luni, astfel că părul se afla deja într-o nuanță care să corespundă cerințelor.
ATENȚIE ÎNSĂ LA DECOLORARE, acest procedeu poate deteriora grav structura firului de păr atunci când este realizat necorespunzător.
Pasul 2: alegerea culorii
Am mers din start pe ideea unei schimbări temporare, așa că am căutat o vopsea nuanțatoare semipermanentă, care iese din păr după mai multe spălări. Mi-am îndreptat atenția către gama Palette Live de la Schwarzkopf, însă nu am reușit să mă decid asupra unei singure culori. Până la urmă, am ajuns să combin două nuanțe: Lilac Crush și Purple Punk.
Pasul 3: aplicarea culorii
Am urmat instrucțiunile de pe ambalaj atât pentru aplicare, cât și pentru timpul de acționare.
Intenția mea a fost să obțin un efect de tip degradé, așa că nuanța mai închisă am aplicat-o la rădăcină, iar pe lungime am continuat cu un mix între cele două. Uitându-mă acum în urmă, nu mi se pare că am luat cea mai bună decizie, deoarece pigmentul de la rădăcină (adică Purple Pink) a prins mult mai bine, fiind mai intens, însă culoarea pe lungime a început să se ducă mai repede, după câteva spălări. Ideal ar fi fost să aplic aceeași combinație atât pe rădăcini cât și pe lungime.
Pasul 4: rezultatul final
Procedura „vopsirea părului mov” s-a dovedit a fi un succes, iar rezultatul final nu m-a dezamăgit. Efectul a durat undeva la 4 săptămâni, timp în care m-am bucurat din plin de noul meu look colorat și îndrăzneț.
Însă după fiecare spălare culoarea s-a estompat câte puțin, iar după o vreme m-am trezit cu părul pătat. Existau porțiuni în care vopseaua s-a dus complet și altele unde încă persista, dar mult mai spălăcită și într-un aspect inestetic.
De fapt, cam ăsta ar fi singurul minus al vopselei temporare Palette: faptul că nu iese frumos din păr, ci pătează și pe alocuri se transformă în nuanțe ciudate de verde, gri și galben. La finalul acestei experiențe am ajuns să îl decolorez ușor pe zonele vizibil afectate, pentru a scoate acele tonuri inestetice.
Nu știu dacă are vreo legătură și faptul că am combinat nuanțele între ele, poate dacă aș fi aplicat o singură culoare ar fi avut un efect de estompare mai uniform.
Așa arată culoarea după câteva săptămâni ⇓
Concluzii
Vara anului 2020 îmi va rămâne mereu în minte drept „vara în care am avut părul mov”. Cu toate că mi-a plăcut la nebunie, nu am mai repetat experimentul. Nu consider că această culoare mă reprezintă, ci am luat totul exact așa cum a venit: ca ceva temporar, care să mă scoată ușor din zona de confort. Misiune îndeplinită.
Acum, întrebarea pe care o primesc cel mai des este: what’s next? Ce culoare urmează pentru vara aceasta? Ca să fiu sinceră încă nu știu nici eu, dar cert este că vă țin la curent!
P.S. Putem păstra legătura și pe Facebook sau Instagram!
Articolul de mai sus conține link-uri afiliate. Dacă faci cumpărături online accesând aceste link-uri susții munca autorului, precum și existența acestui blog. Iar eu voi fi recunoscătoare și în continuare dedicată în crearea de conținut autentic.
Comentarii recente