Putem avea o manichiură rezistentă și frumoasă, cu bani puțini și efort minim. Folosind oja clasică, cea mai simplă și la îndemâna oricui. Nu trebuie să ne deplasăm la salon, ne putem uita la un film până se usucă și în plus, e ușor de îndepărtat și de schimbat ori de câte ori ne plictisim.
Îmi fac unghiile acasă de la 15 ani, este o activitate care mă relaxează și-mi dă o stare de bine. Folosesc ojă obișnuită și chiar dacă în decursul anilor am intrat în salon de câteva ori, tot am revenit la vechile mele obiceiuri. Le vopsesc o dată pe săptămână, poate chiar la 10 zile – și da, fac treburile casei și spăl vase fără nicio problemă (și fără mănuși, deși ar trebui să-mi protejez mai bine mâinile).
Deseori am fost întrebată care sunt „trucurile” mele ca să reziste oja atât de mult. Așa că hai să despricăm firul în patru și să purtăm o discuție ca între fete: ce produse folosim, cum le aplicăm corect și de ce să alegem, în general, manichiura cu ojă.
Manichiura cu ojă clasică: avantaje și dezavantaje
Lacul de unghii era singura opțiune care o aveam în adolescență, pentru că nu mi-aș fi permis să merg la salon și nici nu m-ar fi lăsat părinții. Mai târziu am încercat și alte variante, însă motivele principale pentru care prefer oja clasică sunt următoarele:
- unghiile mele cresc repede și arată inestetic zona crescută;
- mă plictisesc de culoare (chiar și când mergeam la salon, după un timp obișnuiam să aplic ojă de altă nuanță peste manichiura cu gel/semi);
- am impresia că nimeni nu îmi cunoaște mâinile mai bine decât mi le cunosc eu (poate sună arogant, dar mi se pare mai ușor să le fac așa cum îmi doresc decât să explic altora cum să mi le facă);
- economie de timp (și de bani, de ce să nu recunoaștem?).
Printre dezavantaje, la modul general vorbind, se numără faptul că oricât ne-am strădui, oja n-are cum să arate la fel ca gelul sau semipermanentul. Nici ca rezistență, nici ca aspect. Apoi, mai e de luat în calcul și timpul de uscare: când scoți degetele din lampa UV ești gata de ieșit pe stradă, dar după aplicarea ojei ai de așteptat cel puțin 10-15 minute în care nu poți să atingi NIMIC, altfel riști să strici totul.
Pas cu pas: cum obții o manichiură rezistentă cu ojă
1. Pregătirea unghiilor. Se curăță cu dizolvant, se scurtează și se pilesc după forma dorită.
2. Îngrijirea cuticulelor. Nu se taie cu forfecuța, ci se aplică un produs special care înmoaie cuticulele. După câteva secunde, se vor apăsa ușor (spre baza unghiei) cu un bețișor de bambus. Îți garantez că dacă urmezi acest procedeu regulat, o dată pe săptămână, nu vei mai avea nevoie de forfecuță.
3. Baza de unghii. Absolut necesară pentru că netezește suprafața unghiei (acoperă denivelările), întărește și protejează unghia de pigmenții de culoare din ojă.
4. Oja, în 2 straturi. După toate experiențele mele aceasta e cea care determină, în mare parte, rezistența culorii pe unghie. O ojă de calitate ține mai mult, își păstrează nuanța vie și nu cojește, nici nu „crapă” după 2-3 zile.
Atenție: Textura ojei trebuie să fie subțire, altfel riști să nu reziste manichiura. Dacă a trecut ceva timp de la deschiderea sticluței și începe să se întărească, mai bine aplici doar un strat. Sau poate ar fi cazul să o înlocuiești cu una nouă, căci s-ar putea să nu țină prea mult pe unghii!
5. Top coat. Sigilează suprafața unghiei și conferă un luciu aparte manichiurii. Protejează oja și astfel evităm efectul de „sare lacul de pe unghii”. Promit, nu mai sare nimic dacă folosim top coat 😉.
Cât de mult contează produsele pe care le folosim?
În primul rând, trebuie să specific faptul că unghiile mele sunt destul de sănătoase (cresc repede și sunt tari, nu se rup), astfel că până și cea mai banală ojă rezistă 3-4 zile, dacă respect pașii de mai sus. Dar una e să țină 3 zile, și cu totul altceva e când durează o săptămână întreagă.
Așa că da, contează produsele pe care le aleg. Mă uit la calitate, dar în același timp mă încadrez în sume rezonabile. În ultimii ani au apărut pe piață multe produse faine și accesibile ca preț. Mă refer mai ales la ojele cu aspect de gel, pe care le prefer aproape de fiecare dată. În trusa mea de manichiură vei găsi branduri precum Oriflame, Farmec, Astor, Rimmel, Maybelline, S-HE.
La un moment dat am căzut în capcana ojelor de 2-3 lei găsite la magazinele de cartier. Nu e pont, să știi! Pe lângă faptul că nu vor rezista pe unghii, gândește-te că primești fix ceea ce plătești: ingrediente de 2-3 lei.
Cele mai bune produse pentru o manichiură rezistentă
Am încercat multe produse de-a lungul timpului, dar deseori am revenit la cele cu care am avut experiențe plăcute. Am făcut o listă cu preferatele mele, pe care le aplic în mod constant:
-
- Soluție pentru cuticule Sally Hansen – Instant cuticle remover
- Bază și top coat Oriflame The One
- Bază și top coat Farmec
- Ojă Oriflame The One (mi se par printre cele mai bune, majoritatea ojelor mele sunt din aceasă gamă)
- Ojă Astor, Perfect stay gel color (no light)
- Ojă S-HE, Gel-like’n ultra stay
- Ojă Wet n wild, 1 step wonder gel
- Lac de unghii Farmec, ultrarezistent
- Ojă Maybelline, Colorama 60 seconds
- Tratament unghii 8 in 1, Eveline
***
Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să te provoc la discuții, în secțiunea de comentarii. Tu cum îți îngrijești unghiile, acasă ori la salon? Care sunt produsele tale preferate pentru o manichiură impecabilă și rezistentă?
Articolul de mai sus conține link-uri afiliate. Dacă faci cumpărături online accesând aceste link-uri susții munca autorului, precum și existența acestui blog. Iar eu voi fi recunoscătoare și în continuare dedicată în crearea de conținut autentic.
3 Comments
Si eu tot acasa imi fac manichiura. AM incercat si oja semipermanenta clasica, si oja semi 3in1, insa acum am revenit la oja normala. La mine din pacate nu tine o oja 5 zile…decat foarte rar. ca si tine, folosesc instant remover de la sally hansen, o baza si top coat – astea mi se par importante, desi recunosc ca nu le aplic chiar de fiecare data. ca si oje imi plac cele de la melkior, golden rose, pupa…
te pup! ai unghii tare faine! esti norocoasa ca nu ai probleme de fragilitate cu ele.
Buna! pe Oriflame nu gasesc decat oja(step one), colorata si top coat-ul(step 2). despre ce baza vorbesti Mai exact? ar fi faine niste link-uri
Articolul este de acum 5 ani, între timp s-au mai modificat produsele. Recomand și baza de unghii la Farmec, își face treaba la fel de bine!