Pornesc de acasă, într-o bună zi, cu buzele vopsite într-un roșu puternic. Ajung la Sephora, văd pe raft niște rujuri care îmi atrag atenția. Aș vrea să le încerc, așa că cer puțin demachiat cu care să șterg rujul pe care îl port deja. Subliniez că e ultra rezistent, ca să fie clar că am nevoie de ceva mai puternic pentru demachiere. Ce credeți că primesc? Apă micelară 🙂
Încerc insistent, dar rujul meu nici nu se clintește. O fie el bun, dar chiar așa? În cele din urmă mi se aduce un soi de ulei, cu care reușesc, cât de cât, să-l dau jos.
Ne dorim produse excelente, care să reziste întreaga zi: ruj, rimel, tuș, fard, și lista poate continua. Le găsim, le folosim, iar acestea nu se clintesc din loc ore în șir, de dimineața până seara. Dar trebuie să ne și demachiem, la finalul zilei. Așadar, cum procedăm pentru ca îndepărtarea machiajului rezistent să fie un proces simplu și rapid?
Îndepărtarea machiajului ultra rezistent
În primul rând, apa micelară sau laptele demachiant obișnuit nu ne sunt de niciun folos. Nici apa, nici săpunul, nici gelul de curățare a tenului. Ne chinuim degeaba și insistând riscăm să agresăm pielea. Ele sunt destinate machiajului de zi cu zi, dar formulele ultra rezistente au nevoie de tratament special.
Un demachiant pe bază de ulei ne scoate din încurcătură. Uleiul descompune proprietățile unui produs rezistent la apă/transfer, facilitând îndepărtarea acestuia. Atenție însă, uleiul se aplică doar pe zona target (ochi, buze) și nu pe toată fața. Pentru restul tenului vom folosi demachiantul obișnuit.
Ce fel de uleiuri folosim?
Cea mai simplă soluție este să folosim un uleiul natural. Cele mai potrivite sunt uleiul de măsline sau uleiul de cocos. În videoclipul de mai jos putem vedea, pas cu pas, cum se aplică și cât de eficient acționează.
Din comerț, putem alege un demachiant pentru machiajul rezistent sau un demachiant în două faze, care este la fel de eficient. Preferatul meu este demachiantul bifazic The One de la Oriflame. Aplic o cantitate mică de produs pe discheta demachiantă și curăț din câteva mișcări tușul, rimelul, rujul, fără a fi nevoie să insist. Produsul e delicat, foarte blând cu tenul, alunecă ușor și mi se pare potrivit pentru zona ochilor, care e mai sensibilă.
Acum e rândul tău: cum te înțelegi cu produsele de machiaj ultra rezistente? Ai probleme la demachiere? Ce fel de produse folosești? Aștept impresii în secțiunea de comentarii.
2 Comments
Nu stiam ca putem folosi pentru demachiere ulei de masline sau de cocos.
Chiar azi mi-am luat un demachiant pentru machiajul waterproof, doar pentru a-mi da rujul Everlasting jos de pe buze, fara sa raman cu buzele umflate… la propriu. :))